Világítás mérés bel-, és kültéren

22 esztendeje végzünk villamoshálózati és OMH hitelesített fénytechnikai méréseket.

1994 óta számos projektben, több önkormányzat, világítási közműtársaság, áramszolgáltató, beruházó, fénytechnikai tervező és kivitelező, illetve lámpatest-forgalmazó társaság részére dolgoztunk.

Referenciáink

Jelentősebb munkáink megrendelői voltak:

ELMÜ-ÉMÁSZ Nyrt.

E-ON Hungária Zrt.

Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft.

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

Pollár Stúdió Kft. (Kecskemét)

KÖZVILSZER Kft. (SITECO képviselet)

KEMOTRON Kft.

GA Magyarország Kft. 

Mátészalka Polgármesteri Hivatal

KÖZVIL Rt. (Debrecen város közvilágítás rekonstrukciója)

ELMIB (Nagykanizsa)

MÁV (KELETI pályaudvar)

TIVI Kft és Vémend Önkormányzata (az első LED-esített magyar település)

Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal (az első magyarországi LED-esített város)

ELI-OS Innovatív Zrt.

Szentes város teljes közvilágításának rekonstrukciója (LED-esítés)

KT-Electronic Kft.

 

Több mint ezer utcában, több millió mérési ponton végeztünk világítással kapcsolatos méréseket. Tagja vagyunk a MEE Világítástechnikai Társaságnak (VTT). Mérési adataink hitelesek, objektívek és pontosak.

Fénytechnikai mérőrendszerünk alapja egy szabadalmaztatott és az OMH által kalibrált adatrögzítő mérőrendszer.

Társaságunk vállal laborunkban végzett OMH hiteles szabványos-, és a települések utcáin végzendő un. összehasonlító fénytechnikai méréseket. Az összehasonlító fénytechnikai mérések esetében Cégünk - mint független mérőlabor – több tucat utcában, vagy éppen beltéri mérési ponton meghatározza a rekonstrukció előtti  világítás fényszínvonalát, majd a beruházás után azonos pontokban, azonos mérő műszerrel és mérési módon meghatározzuk a világításrekonstrukció következtében bekövetkező változást.

Ezekről közérthető grafikonokat és táblázatokat készítünk.

A kiindulási pontnak tekintett alapállapotkor (beruházás előtt) felvett fénytechnikai adatok, 100%-ban összevethetőek a beruházás utáni adatokkal.

Összefoglalva: Méréseinkkel pontos képet kapunk a fénytechnikai rekonstrukció minőségváltozásáról. Ez egyrészt a beruházó (pl. az Önkormányzat) érdekét szolgálja, hiszen földrajzi értelemben és lámpatest darabszámot illetően is nagy kiterjedésben (nagy mátrixon) ellenőrizhető a beruházás eredménye, másrészt a forrást biztosító beruházó (a Kormány vagy az EU) számára is szükséges a műszaki ellenőrzés, hiszen ebből látszik, hogy jó gazda módjára járt el a pénzek felhasználását illetően.